Om oss

Styrelsen

 

Kalmar ESS är en ideell förening med över 900 aktiva medlemmar. Den grundades 1993 och är idag Kalmars största studentförening. Kalmar ESS mål och syfte är att göra din studenttid minnesvärd, och de anordnar sociala evenemang, föreläsningar, resor m.m. Kalmar ESS styrelses mål är att utveckla föreningen framåt och se till dess och deras medlemmars intressen. Styrelsen består av 8 personer, där 4 ingår i presidiet (Ordförande, Vice Ordförande, Ekonomiansvarig och Intendent) och resterande 4 är Ordförande för varsitt utskott (Sociala, Marknadsföring, Utbildning och Näringsliv).

 

Ordföranden har det huvudsakliga ansvaret för föreningen och är tillsammans med ekonomiansvarige firmatecknare. Vice ordförande jobbar tätt tillsammans med ordföranden och ser till att styrelsens mål uppfylls. Ekonomiansvarige har ansvaret för att ekonomin sköts korrekt och är firmatecknare. Intendenten är medlemsansvarig och lite av en allt-i-allo och stöttar där det behövs. Ordförande för Sociala Utskottet anordnar tillsammans med sina utskottsmedlemmar alla Kalmar ESS sociala evenemang. Ordförande för Marknadsföringsutskottet ser tillsammans med sitt utskott till att Kalmar ESS kommunikation utåt mot dess medlemmar och övriga världen fungerar på ett bra sätt. Ordförande för Utbildningsutskottet har tillsammans med sitt utskott huvudansvar för utbildningsfrågor och anordnar ofta föreläsningar och events i utbildande syfte. Hit kan du vända dig med utbildningsfrågor. Ordförande för Näringslivsutskottet sammanflätar Kalmar ESS med näringslivet, i form av föreläsningar och andra events med företag.

 

Vem som helst som är medlem i Kalmar ESS kan delta i ett utskott och välja graden av sitt deltagande. Kalmar ESS styrelse väljs utav medlemmarna och invalet sker i November månad varje år. Det är fritt för alla medlemmar att rösta och att kandidera.

77B39D15-1BE0-4703-9009-53E611F4DBAB.jpe
 • White LinkedIn Icon
 • White Twitter Icon
 • White Google+ Icon

Hej! Mitt namn är Rebecca Dyring-Bro, jag är 21 år gammal och kommer från Stockholm. Jag studerar första året på Retail Management. Tillsammans med ekonomiansvarige är vi firmatecknare för Kalmar ESS. Mig kan ni kontakta gällande alla frågor kring Kalmar ESS verksamhet. Du når mig på ordforande@kalmaress.se

Ordförande 
Rebecca Dyring-Bro
ordforande@kalmaress.se
unnamed-4.jpg
 • White LinkedIn Icon
 • White Twitter Icon
 • White Google+ Icon

Hej! Mitt namn är Gustaf Ljunggren och kommer ifrån Stockholm. Jag läser just nu mitt andra år på internationella turism programmet. Jag sitter som Vice Ordförande i styrelsen så om du har några övriga frågor om föreningen hör av dig till viceordforande@kalmaress.se

Vice Ordförande 
Gustaf Ljunggren
 
viceordforande@kalmaress.se
188715069_3968573216542292_4865519574922

Hej! Petra heter jag, är 22 år gammal och är från Ljungby. Jag sitter som ekonomiansvarig så har du frågor gällande ekonomin tveka inte att höra av dig till mig på ekonomi@kalmaress.se. Mina uppgifter i styrelsen är att ansvara över fakturering till samarbetspartners, bokföring och budget m.m. Det som gör allt extra roligt är att jag utvecklar mina kunskaper inom det huvudområde jag faktiskt läser. Ha det gött så ses vi!

 • White LinkedIn Icon
 • White Twitter Icon
 • White Google+ Icon
Ekonomiansvarig 
Petra Ruzsa-Pal
ekonomi@kalmaress.se
IMG_4300[5].jpg

Hej! Mitt namn är Carla och jag kommer ursprungligen från Tyskland. Jag läser andra året på turism programmet! Min roll i styrelsen är att jag är intendent, alltså styrelsens allt i allo. Jag hjälper till där det behövs och mitt största ansvar är er medlemmar. Det är jag som har hand om medlemsregister och overallförsäljning! Så om ni har några frågor angående ert medlemskap, om ni vill köpa ovve eller märken är det bara att höra av sig till mig på intendent@kalmaress.se!

 • White LinkedIn Icon
 • White Twitter Icon
 • White Google+ Icon
Intendent 
Carla Aicher
intendent@kalmaress.se
unnamed-6.jpg

Hejsan! Mitt namn är Elin hörvallius och kommer från Trosa. Just nu läser jag tredje och sista året på Human Resource programmet. Hör av dig till mig om du har frågor som rör dina studier och din utbildning på utbildning@kalmaress.se. Vi ses!

 • White LinkedIn Icon
 • White Twitter Icon
 • White Google+ Icon
Ordförande Utbildningsutskottet 
Elin Hörvallius
utbildning@kalmaress.se
186515307_870873986797259_60687587035292

Hej mitt namn är Julia och jag kommer från vackra Linköping. Jag är är 23 år gammal och pluggar Human Resource programmet. Min roll är att ta hand om ESS kontakt med näringslivet där sponsorer och karriär står i fokus. Om ni är intresserade av att vara med i mitt utskott eller andra frågor, kan ni kontakta mig på naringsliv@kalmaress.se!

 • White LinkedIn Icon
 • White Twitter Icon
 • White Google+ Icon
Ordförande Näringslivsutskottet 
Julia Lagerblad
naringsliv@kalmaress.se
IMG_6400_edited.jpg
Ordförande Marknadsföringsutskottet
Anton Karlsson
marknadsforing@kalmaress.se
unnamed.jpg

Hej! Mitt namn är Victor Eskilsson och kommer från Karlskrona. Jag går första året på Customer Experience Management programmet. Jag sitter som ordförande för sociala utskottet i Kalmar ESS och det är bara att höra av er till mig om ni har frågor kring event eller om att gå med i utskottet!

 • White LinkedIn Icon
 • White Twitter Icon
 • White Google+ Icon
Ordförande Sociala utskottet
Victor Eskilsson
sociala@kalmaress.se

Utskotten

 

Utbildningsutskottet

Marknadsföringsutskottet

Sociala utskottet

Näringslivsutskottet

Inom utbildningsutskottet är vårt främsta mål att skapa mervärde för studenterna inom utbildningsfrågor genom att utveckla nya verktyg för att underlätta studierna för studenterna på Ekonomihögskolan i Kalmar. Detta görs vid olika tillfällen då vi arrangerar diverse evenemang som mingel- och informationskvällar, föreläsningar om bland annat motivation, studieteknink och rekrytering, samt workshops inför tentor. Våra största evenemang är Kristalläpplet (där studenter röstar fram årets lärare) samt en inspirationskväll för utlandsstudier. Att engagera sig inom utbildningsutskottet är superkul och då vi är ett av de mindre utskotten har vi en familjärkänsla där alla ideér är välkomna! Vi är ett härligt gäng som gärna träffas utanför skolan och ständigt letar efter fler som vill engagera sig och lära känna oss. 

Att engagera sig under sin studietid är något fantastiskt roligt och lärorikt, dessutom ser det snyggt ut på ditt framtida CV.

 

Men vad gör egentligen näringslivsutskottet?

Jo, vi kombinerar nytta med nöje kort och gott. Vi skapar och planerar roliga företagsevent, föreläsningar och resor tillsammans med arbetsgivare. Att sitta med i utskottet hjälper dig att skapa kontakter som öppnar dörrar till din framtida jobb efter examen och samtidigt har roligt längs vägen.

 

Vill just du hjälpa till att utveckla samarbeten och knyta an studentlivet med arbetslivet? Då är näringslivsutskottet en perfekt start på din framtida karriär.

Marknadsföringsutskottet är det utskott i Kalmar ESS som har ansvaret för marknadsföringen. Vi är en öppen grupp som uppmuntrar kreativitet och initiativ. Vi förmedlar Kalmar ESS med olika aktiviteter som foto och film samt social medier där våra största redskap är program som Photoshop, Lightroom och Indesign, samt ger de andra utskotten och arbetsgrupperna stöd och hjälp med deras marknadsföring.

Sociala utskottet är en grupp engagerade ESS:are som arrangerar olika typer av engagemang exklusivt för dig som ESS:are. Utskottet ansvarar för alla studiesociala evenemang inom Kalmar ESS, såsom förfESSter, temakvällar, sittningar och sportevenemang. Begränsningarna är få och nya traditioner är ett av målen för 2019. Allt för att du ska få en så minnesvärd studietid som möjligt. Som medlem i sociala får ni nya vänner, kontakter inom näringslivet och möjligheten att anordna storslagna fester. Dessutom personlig referens från ordförande och andra förmåner.

 

Introduktionskommiten

Introduktionskommittén (IK) består av åtta studenter från Kalmar ESS som tillsammans planerar två fantastiska introduktionsveckor för de nya studenterna.
IK består av 8 olika poster; Kommunikatör, aktivitetsansvarig, sittningsansvarig, marknadsföringsansvarig, två stabansvariga och två projektledare.

 

Introduktionen är ett ypperligt tillfälle till att få lära känna andra studenter men också för att lära sig mer om programmet man ska läsa. Det är två veckor fyllda med glädje, aktiviteter och festligheter. IK har främsta ansvaret över att alla ska trivas och få en så bra start på sitt studentliv som möjligt.

 

Vill du som student vara med och påverka introduktionen fram över och samtidigt vara aktiv inom Kalmar ESS, så är IK ett jättebra sätt att engagera sig.
 

Introduktionskommiten 2021:

Projektledare: Charlotte Broszeit

Vice-projektledare: Era Zylfijaj

Sittningsansvarig: Elin Nome

Aktivitetsansvarig: Clara Sundqvist

Kommunikatiör: Angelica Sundberg

Marknadsföringsansvarig: Lucas Aljsbjer

Stabs-ansvarig: Karolina Moberg

Stabs-ansvarig: Julia Göranson

SERO

 

 

 

Engagera dig

SERO_logo_CMYK.png

Sätt igång och engagera dig i föreningen! Du kan antingen gå med i olika utskott eller ansöka till olika projektledargrupper under året. Har du själv en härlig idé på ett event, grupp eller grej är det bara att höra av sig till vår vice ordförande så vill vi gärna hjälpa dig att bli engagerad.

 

Från sero.nu:

"Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation (S.E.R.O.) är sedan 1975 en paraplyorganisation för ekonomföreningar och -kårer. Vårt mål är att öka de svenska ekonomstudenternas konkurrenskraft på arbetsmarknaden. Vi ska vara en resurs för våra medlemmar samt på ett nationellt plan driva utbildningspolitiska frågor gentemot beslutsfattare. Idag representerar vi cirka 15.000 ekonomstudenter på 17 lärosäten. Varje år genomför vi en rad aktiviteter i syfte att sätta fokus på den svenska ekonomutbildningen."

 

Köp OVVE & Märken

För att riktigt ta del av Kalmar ESS känslan och gemenskapen kan man köpa en ovve och pynta den med massa märken. För att köpa håll utskick efter försäljningstillfällen på våra sociala medier eller kontakta vår intendent.

67781543_340257860183367_115443923008513

Bli medlem idag!